top of page

Hoe een cirkel de vergadercultuur warmer en oprechter maakt.

Bijgewerkt op: 24 feb.


Kringopstelling in zaal Verbeelding Campus Kastanjehof Hove, heerlijk ontspannen vergaderen bij daglicht

Heb je ooit nagedacht over hoe je zit tijdens een vergadering. In een kring zitten heeft een heleboel voordelen Laten we eens duiken in waarom deze vergaderopstelling zo waardevol en hartelijk is. En je meeting sowieso warmer en oprechter maakt.


 1. Iedereen is gelijk

In een kring kan iedereen elkaar aankijken, wat echt helpt om het gevoel te geven dat iedereen op hetzelfde niveau zit. Het is alsof iedereen zegt: "Hey, jouw ideeën zijn net zo belangrijk als die van mij." Dat is toch een belangrijk startpunt voor elke vergadering.

 

2. Niemand kan zich verstoppen

Als je in een kring zit, is het veel moeilijker om je achter je laptop te verschuilen en te doen alsof je druk bent. Dit betekent dat iedereen meer betrokken is en iedereen een beetje meer van zichzelf in de discussie gooit.

 

3. Beter praten

Het is zoveel makkelijker om een echt gesprek te hebben als je elkaar in de ogen kan kijken. Het helpt misverstanden te voorkomen en zorgt voor een directere en persoonlijkere uitwisseling. Dit helpt om elkaar beter te begrijpen en minder langs elkaar heen te praten.

 

4. Relaxtere sfeer

Een kring maakt alles een beetje minder stijf en formeel. Het is alsof je zegt: "Laten we dit samen oplossen," in plaats van "Ik ben hier om te oordelen." Dit kan helpen tot meer creatieve en open discussies, waarbij elk deelnemer zich comfortabeler voelt om nieuwe innovatieve, creatieve, gekke of geweldige ideeën te delen.

 

5. Samen beslissen

Met iedereen op gelijke voet, is het een stuk makkelijker om samen beslissingen te nemen. Iedereen wordt gehoord en er komen besluiten met een beter begrip van wat iedereen denkt.

 

Tot snel in de kring!

 

Groetjes,

 

Hilde Marinus

תגובות


bottom of page